Kaméleon Workshop

Kedves Gazdik!

Azt tapasztaljuk, hogy a kaméleonok tartása, táplálása számos kérdést vet fel a gazdikban, azonban ezeknek az állatoknak a gyakran helytelen tartása, táplálása súlyos megbetegedésekhez, nem ritkán a kaméleonok korai halálához vezet.

Mivel azt gondoljuk, hogy a megelőzésre sokkal nagyobb figyelmet lenne érdemes fordítani, ezért rendelőnk az érdeklődő gazdik számára – amennyiben erre az őszi vírushelyzet lehetőséget biztosít – interaktív oktatást szervez. ?

Szeretnénk bemutatni, oktatni a kaméleonok helyes tartását, táplálását, továbbá jellemző megbetegedéseikre, azok megelőzésére vonatkozó részletes, átfogó ismereteket átadni az állattulajdonosoknak, és felhívni a figyelmet a prevenció fontosságára.

Segítségünkre lesz ebben Dr. Schindler Nikolett egzotikus szakállatorvos, valamint Labanics Péter kaméleon tenyésztő, akiktől minden fontos kérdésre választ kaphatnak a gazdik a kaméleon tartás, táplálás témakörét illetően. Nem pusztán előadunk, de a workshop helyszínén megtekinthető is lesz, hogy miként érdemes a gazdiknak kaméleonok számára megfelelő életkörülményeket, elhelyezést és gondoskodást biztosítani, hogyan rendezzük be az életterüket, hogyan és miben érdemes szállítani őket, mivel és mikor etessünk, itassunk, mit ne adjunk nekik, bemutatjuk hogyan történik a kaméleonok állatorvosi vizsgálata, otthoni gondozása és sok más praktikus, naprakész, a felelős állattartáson alapuló ismerettel gazdagodhatnak a résztvevők.

A workshop alkalmával a résztvevők megismerkedhetnek a kaméleontartáshoz nélkülözhetetlen, (valóban) hasznos berendezésekkel, eszközökkel, kiegészítőkkel, a kaméleontartás során felmerülő problémák megoldási lehetőségeivel (pl. akar inni, nem akar inni, párologtatás, higiénia/takarítás, egészségi állapot csekkolása stb…)

Az állatorvos és a tenyésztő igyekszik minden felmerülő kérdést legjobb tudása szerint megválaszolni, illetve bemutatni ezeknek az egzotikus kisállatoknak a helyes tartását.

Időpont: 2021. szeptember 12. (vasárnap) 16:00

Helyszín: Létszámtól függően AsiaCenter /Vet for Pet Kisállat Szakrendelő/, AsiaCenter /Konferenciaterem/
Cím: 1152 Budapest, Szentmihályi út 167-169. Asia Center, Nyugati Szárny. 1. emelet

Részvételi díj: 3500,- Ft/ fő

Kérjük, hogy akit érdekel a workshop, szíveskedjen részvételi szándékát jelezni legkésőbb augusztus 31-ig az alábbi E-mail címen: info@vetforpet hu

Az üzenet tárgyába kérjük feltüntetni: „Kaméleon workshop”

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, leendő, vagy jelenlegi kaméleon tulajdonost! ?
Tudjunk meg többet a kaméleonokról! ?

(Most szervezünk először, a felelős állattartás oktatására irányuló workshopot, amelyeket terveink szerint továbbiak követnének, amennyiben erre igény mutatkozik.)